Je hebt vast al een aantal spulletjes gekocht of gekregen voor jullie baby, maar wat is een praktische manier om dit op te bergen in de babykamer? Als je op zoek gaat naar meubels voor de babykamer kom je vaak een driedelige set tegen: een ledikant, een kast en een commode. Wat heb je nou echt nodig bij het inrichten van een babykamer? Dat lees je hier!
In een commode stop je alle spulletjes die je snel bij de hand wilt hebben als je je kindje een schone luier geeft en de kast wordt vaak gebruikt als opslagruimte. Lees hieronder verder.
Commode
Een commode heeft vaak 2 of 3 laden. Bovenop de commode kun je je baby het beste verschonen, omdat dat een ideale hoogte heeft en je hier ook alle spulletjes bij de hand hebt. Lees hier meer over het verschonen van je baby.
In de bovenste lade leg je de spulletjes die je het vaakst nodig hebt. Denk aan luiers, luierzakjes, babydoekjes en verzorgingsproducten. Je kunt ook een of mandje bovenop je commode zetten waarin je een paar luiers doet. Het staat gezelliger en is ook zeer praktisch. Er zijn ook leuke en handige babydoekjeshouders te koop, bv. deze van of deze van
. Zo drogen de doekjes vaak minder snel uit, pak je minder snel te veel doekjes en blijft het ook beter op zijn plek staan.
Kast
In een (hoge) kast kun je van alles opbergen. Vaak bestaat een kast uit planken en een stukje hanggedeelte. Een hoge kast is ideaal voor het opbergen van een voorraad aan luiers, billendoekjes, monddoekjes en luierzakjes. Ook handig voor lakens, dekentjes en slaapzakjes of pyjama’s.
Babykleertjes zijn natuurlijk erg klein, dus de ruimte onder je hanggedeelte kun je bijvoorbeeld vullen met de eerste babyschoentjes of met bakjes waarin de kleertjes stopt voor een volgende maat. Altijd handig om alvast een paar kleertjes te hebben in een volgende maat. Je zult merken dat baby’s in het eerste jaar snel uit hun kleertjes groeien. Van maat 50 tot (gemiddeld) maat 80 in het eerste jaar, dat zijn dus 6 verschillende maten in één jaar (maten 50, 56, 62, 68, 74 én 80). Dit is een gemiddelde en is zeker niet op alle baby’s van toepassing. Denk aan baby’s die te vroeg geboren zijn of juist baby’s die sneller groeien dan gemiddeld.
Naast kleertjes en een voorraad aan verschoningsbenodigdheden kun je bijvoorbeeld ook spulletjes voor zwemmen, het strand of juist sjaals en mutsen in de kast opbergen. Het fijnste is om alles in de kamer van je baby op te bergen (mits je de ruimte ervoor hebt), dan ben je nooit iets kwijt en vergeet je ook niet dat je sommige spullen of kleertjes hebt gekocht.